Új TVE székház

2017 nyarán átadták a teljesen megújult óbudai TVE Sporttelepet, amelyben helyet kapott az Óbuda Építész Stúdió Kft. által tervezett Központi Utánpótlás és Szabadidő központ. A Hévízi út és a Kalap utca találkozásánál fekvő mintegy 1100 m2-es komplexum több sportszakosztályt is magába foglal, így egyfajta sportbázisként működik a kerületben. A projekt első ütemében a meglévő tanuszoda felújítására került sor, majd a második ütemben cégünk végezte a korábbi aszfaltpályák és a salak futókör szabványosítását és korszerűsítését, valamint a régi klubépület helyén, a centerpálya tengelyében kialakított új szabadidő központ építészeti tervezését.
Az uszoda épülete meglehetősen funkcionális, ám a székház fémlemezekkel burkolt épülete, hosszúkás ablaknyílásaival és két tömör épületegysége közé ékelődő üvegezett előcsarnokával a sporttelep reprezentatív fejépületének tekinthető. Az új utánpótlásképző és szabadidő központ futballpályára néző oldalán 618 fős fedett lelátó található, a kerületre jellemző kék szín a sporttelep teljes területén visszaköszön. A sporttelep felújításakor kiemelt szempont volt, hogy a létrejövő komplexum a jövőben egy magasabb kategóriába lépő csapat igényeinek is megfeleljen, ennek érdekében a későbbiekben sokféleképpen használható, rugalmasan alakítható belső terek kialakítására törekedtek.

Hasonló projektek

Ügyfél
III. kerületi Torna és Vívó Egyesület

Projektadatok
Budapest, Magyarország
2017
1100 m²

Szolgáltatások
Építészeti tervezés