Telekom székház

Az Óbuda Group évek óta részt vesz a Telekom székház projektjének előkészítésében, melynek keretében tervezési programalkotási, ingatlan átvilágítási, tervpályázat és ingatlanfejlesztési tender lebonyolítási szolgáltatásokat nyújtott. Az előkészítési munkát követően 2015 májusában a Magyar Telekom Nyrt. built-to-suit bérleti szerződést kötött a WING Csoporttal új székházának megvalósítására.

A projektben a cégcsoport több tagja is részt vesz, feladatuk a Telekom műszaki bérlőképviselete minden szakág területén, beleértve az építészeti, gépészeti, épületvillamossági, illetve út-, közmű- és környezetrendezési feladatokat. Az Óbuda Group felel a tervezésmenedzsmentért, a megvalósítás műszaki felügyeletéért, a követelményeknek való megfelelés ellenőrzéséért, a változásmenedzsmentért, az átadás-átvételben való közreműködésért, valamint a bútorozási és üzemeltetői tenderben való közreműködésért egészen a 2018 második felére tervezett befejezésig.

A Könyves Kálmán körút és az Üllői út sarkán (a Groupama Aréna mellett) elhelyezkedő, mintegy 105 000 m² alapterületű épület az ország legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló irodaháza lesz, melyben a Telekom a legkorszerűbb, XXI. századi munkakörnyezetet biztosít majd dolgozóinak. A projekt során kiemelt hangsúlyt kap a modern munkakörnyezet és az alternatív munkavégzési lehetőségek kialakítása, illetve a megfelelő rekreációs lehetőségek biztosítása.

Ügyfél
Magyar Telekom Nyrt.

Projektadatok
Budapest, Magyarország
2009-2014, 2015-
105 000 m²

Szolgáltatások
Helyszínvizsgálat
Műszaki átvilágítás
Ingatlanfejlesztési tanácsadás
Tervezési program
Tervpályázat
Bérlői műszaki képviselet
BREEAM minősítés