Szent Imre Gimnázium Sportközpont

A Szent Imre Gimnázium – egy régi, patinás iskola – mellé egy teljesen mai, modern sportközpont került megtervezésre az Óbuda Group által.

Az épületben két nagy belmagasságú tér, mellette pedig négy szintnyi kiszolgáló zóna kap majd helyet. A felső szintre egy nagyméretű kézilabda-pálya kerül, amely a 150 fős lelátójával alkalmas lesz iskolai sportesemények, rendezvények lebonyolítása számára. A kézilabda-pálya alatti szinten egy kosárlabda-pálya lesz. A nagytermek mellett szertorna- és konditerem, valamint öltözők is helyet kapnak majd a komplexumban.

 

Az új sportlétesítmény a telek hátsó részére kerül, félig a hegy lejtőjébe tolva. Hogy ez a különleges elhelyezés meg tudjon valósulni, a beépítési koncepciót, sőt, a szabályozási terv módosításhoz szükséges alátámasztó anyagot is el kellett készítenünk. Már a tervezés kezdeti fázisában is egy visszafogott, semleges, mégis esztétikailag és minőségileg is időtálló homlokzatban gondolkodtunk. Így esett a választás a finombetonra. A homlokzat különlegessége egy csipkeszerű motívum, amelynek az alsó része áttört, a felső pedig dombornyomott.

Hasonló projektek

Ügyfél
Zirci Ciszterci Apátság

Projektadatok
Budapest, Magyarország
2018-
3 500 m²

Szolgáltatások
Generáltervezés