NKE Sportközpont

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), mint beruházó célja a Ludovika Campus létrehozása volt az egyetem egyes funkcióit biztosító építmények létesítésével az Orczy kert és egyes szomszédos ingatlanok területén. A Ludovika Campus beruházás az alábbi fő projektelemekből tevődött össze: Ludovika főépület rekonstrukciója, Új oktatási épület építése, Sportlétesítmények és rekreációs park kialakítása, Speciális képzési épület építése, Lovarda, Park és infrastruktúra építése, kollégium kialakítása az Államtudományi és Közigazgatási Kar (ÁKK) számára és Szárnyépület felújítása.

 

A Sportlétesítmények és rekreációs park kialakítása során elkészült egy új Sportcsarnok (Ludovika Aréna), kialakításra került egy Hallgatói központ, létesült egy Lövész klub, illetve az Orczy park területén Szabadtéri sportpályák és egy Rekreációs Park is megvalósult.

 

A 11500 m2 nettó alapterületű Sportcsarnokban három főfunkció lett kialakítva: egy uszoda, egy multifunkcionális csarnoktér és egy hozzá kapcsolódó bemelegítő terem. Az Uszodában helyet kapott egy, 8 sávos 21×25 m-es úszómedence, illetve egy 10×15 m-es tanmedence, és egy wellness részleg. A medencetérhez 200 fő befogadására alkalmas lelátó készült. Az úszómedence FINA úszóversenyek és hazai vízilabda mérkőzések megtartására lett felkészítve. A Multifunkcionális csarnoktérben alapvetően egy 20×40 m-es kézilabda pálya lett kialakítva, de a csarnoktér alkalmas kosárlabda, és röplabda mérkőzések rendezésére is. A küzdőtér leereszthető függönyökkel három részre is osztható, melyek segítségével 3db 26×14 m-es kosárlabda pályákon többcsapatos hazai bajnokságok is rendezhetők. A küzdőtérhez tartozó lelátón 924 fix ülőhely került kialakításra, mely további 396 mobil ülőhellyel egészíthető ki, így a csarnoktér befogadóképessége 1320 fő. A Bemelegítő csarnoktérben röplabda, kosárlabda pályák mellett egy 20×40 m-es kézilabda pálya is helyet kapott, a pálya egyik végfalára pedig egy 10 m hosszú 11 m magas mászófal és a egy 10×4,5 m-es buolder fal  került.

 

Cégünk a beruházás komplex lebonyolítói, mérnöki tanácsadói, építési műszaki ellenőri és kockázatelemzési feladatok elvégzésében vett részt.

Hasonló projektek

Ügyfél
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Projektadatok
Budapest, Magyarország
2018
11 500 m²

Szolgáltatások
Projektmenedzsment
Költségmenedzsment
Műszaki ellenőrzés