Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ

Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ egy  olyan központi épület, mely a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázötvenezer műtárgya megőrzésének és tudományos feldolgozásának ad otthont és hosszú távon megnyugtató megoldást jelent a raktározási problémákra.

 

A telek Vágány utcai oldalán felépült raktárbázis központi eleme egy modern épület, amely anyagában színezett, terrakotta nyersbeton homlokzatával összhangban van a régi kórházi épületekkel, de egyértelműen mai alkotás.

 

A 42 000 m2-es épületben restaurátor-műhelyek, laborok és kutatószobák is találhatók és készült egy 1 000 m2-es látogatóközpont is. Utóbbi az egykori kórház izraelita imaházának, majd felvételi épületének rekonstruált épületében kapott helyet, ahol kialakításra került többek között konferenciaterem és kiállítóterem is.  Az épületegyüttes körül egy 13 ezer négyzetméteres park is készült, melyet a látogatók, az épület nyitvatartási idejében, szabadon használhatnak.

 

Az Óbuda Group projekt-, tervezés-, költségmenedzsment, műszaki ellenőri feladatokat látott el, valamint BREEAM minősítési szolgáltatást nyújtott a projekt során.

Hasonló projektek

Ügyfél
Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.

Projektadatok
Budapest, Magyarország
2020
42 000 m²

Szolgáltatások
Projektmenedzsment
Tervezésmenedzsment
Költségmenedzsment
Műszaki ellenőrzés
BREEAM minősítés