Mészöly Fehér úti sportközpont

A Mészöly Focisuli Sportegyesület a Fehér úton található meglévő sporttelep felújítását, valamint kétpályás edzőcsarnokká való bővítését tervezte megvalósítani.

A csarnok két gyakorlópályából és az azokat ellátó 8 darab öltözőből, valamint kiszolgáló és közlekedőterekből áll. Elsődleges célja a területen működő „Focisuli” számára fedett – gyakorló – labdarugó pályák biztosítása. A pályák csak kis számú néző számára látogathatók, mindkét csarnokban két-két sor hosszanti lelátó sor kerül kialakításra, ez pályánként kb. 150 főt jelent.

 

A tervek szerint felújításra került volna a jelenleg erősen elavult állapotban lévő öltöző és egyesületi épület is.  A tervezés tárgya volt  a két gyakorló pályát  és kiszolgáló, öltöző területeket magába foglaló racionális szerkesztésű, de mégis impozáns munkacsarnok létrehozása. Az épületállomány megújítása mellett, a meglévő rossz minőségű kültéri pályák helyett korszerű füves és műfüves pályák és gyakorlópályák létesültek volna.

Az Óbuda Group a projekt során a megrendelő igényeit tükröző koncepciótervet készített, feladata volt továbbá a kerületi építéshatósági egyeztetés és tervtanácsi véleményeztetés, illetve az elvi építési engedély megszerzése.

Hasonló projektek

Rekreációs Központ

Szekszárd

Restaurálási Központ

Budapest

Kézilabda Akadémia

Dunaújváros
Ügyfél
Mészöly Focisuli Sportegyesület

Projektadatok
Budapest, Magyarország
2012
3 500 m²

Szolgáltatások
Koncepcióterv
Elvi építési engedély