Mészöly Fehér úti sportközpont

A Mészöly Focisuli Sportegyesület a Fehér úton található meglévő sporttelep felújítását, valamint kétpályás edzőcsarnokká való bővítését tervezte megvalósítani.

A csarnok két gyakorlópályából és az azokat ellátó 8 darab öltözőből, valamint kiszolgáló és közlekedőterekből áll. Elsődleges célja a területen működő „Focisuli” számára fedett – gyakorló – labdarugó pályák biztosítása. A pályák csak kis számú néző számára látogathatók, mindkét csarnokban két-két sor hosszanti lelátó sor kerül kialakításra, ez pályánként kb. 150 főt jelent.

 

A tervek szerint felújításra került volna a jelenleg erősen elavult állapotban lévő öltöző és egyesületi épület is.  A tervezés tárgya volt  a két gyakorló pályát  és kiszolgáló, öltöző területeket magába foglaló racionális szerkesztésű, de mégis impozáns munkacsarnok létrehozása. Az épületállomány megújítása mellett, a meglévő rossz minőségű kültéri pályák helyett korszerű füves és műfüves pályák és gyakorlópályák létesültek volna.

Az Óbuda Group a projekt során a megrendelő igényeit tükröző koncepciótervet készített, feladata volt továbbá a kerületi építéshatósági egyeztetés és tervtanácsi véleményeztetés, illetve az elvi építési engedély megszerzése.

Hasonló projektek

Ügyfél
Mészöly Focisuli Sportegyesület

Projektadatok
Budapest, Magyarország
2012
3 500 m²

Szolgáltatások
Koncepcióterv
Elvi építési engedély