Mercedes-Benz karosszériaüzem bővítése

Az Óbuda Group részt vesz a kecskeméti Mercedes gyár bővítésében. A projekt építtetője a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., cégünk megbízó partnere az Obermeyer Planen + Beraten GmbH. A már meglévő épületet mintegy 100 000 m² új területtel bővítik ki, az így létrejövő csarnok összesen 214 600 m² alapterületű lesz. Az új gyárépület funkciója karosszériák részegységeinek gyártása és raktározás lesz. A projekt során az Óbuda Group generáltervezési és költségmenedzsment feladatokat lát el.

 

A „pilot-project”-nek számító technológiákat felvonultató csarnok építésének projektje több szempontból is különleges: az épület nagy mérete, a szűkös határidők és a soktagú megbízói szakértői teammel, a nemzetközi tervezőcsapattal való együttműködés mind kihívást jelentenek.

 

A gyár kapcsán sikeresen elvégzett korábbi cégcsoportos lebonyolítói és műszaki ellenőri, tervellenőrzési tevékenység, és ebből eredően az Óbuda Group hely- és projektismerete a projekt során előnyt jelent. A jogerős építési engedély határozatot a kecskeméti Járási Hivatal kiadta, ezzel a jelentős mértékű fejlesztés kivitelezési munkáinak megkezdése elől építésjogi szempontból minden akadály elhárult.

Ügyfél
Obermeyer

Projektadatok
Kecskemét, Magyarország
2015-
100 000 m²

Szolgáltatások
Építészeti tervezés
Költségmenedzsment