Liget Budapest

A Liget Budapest projekt Európa egyik legnagyobb múzeumfejlesztési beruházása. A budapesti Városliget zöldterületének teljes megújítását és benne több új múzeumi épület (Új Nemzeti Galéria, Néprajzi Múzeum, Magyar Zene Háza, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum) elhelyezését foglalja magában, más kapcsolódó programelemekkel együtt (Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, komáromi Csillagerőd).
Az 1810-es években kialakított Városliget – a világon az első olyan városi közpark, ami a város birtokán és költségén valósult meg – Budapest meghatározó zöldfelületei közé tartozik, szerepe kiemelkedő a városlakók szabadidős és rekreációs tevékenységében, rekonstrukciója a projekt egyik kiemelt feladata.

A Liget Budapest projekthez kapcsolódó ötletpályázat lezárását követően az Óbuda Group elnyerte a projekttel kapcsolatos nemzetközi építészeti tervpályázat előkészítésére és lebonyolítására vonatkozó megbízást. A megbízás, melynek keretén belül négy önálló pályázat került kiírásra, a különleges funkció, a nemzetközi jelleg és a volumen miatt rendkívüli kihívást jelentett.

Ezen kívül az Óbuda-Újlak Zrt. vezetésével és a Főber Zrt. konzorciumi tagságával a Liget Mérnök Konzorcium a portfólió-, tervezés-, üzemeltetés menedzsment, lebonyolítási, műszaki ellenőrzési valamint BIM koordinációs feladatokat látja el.
A projekt környezettudatosságát jelzi, a megújuló energiák, a csapadék- és a szürkevíz hasznosítása, illetve a Városliget és az új múzeum épületek nemzetközi BREEAM minősítése, mely folyamatban cégünk végzi a minősítői feladatokat.

Hasonló projektek

Ügyfél
Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.

Projektadatok
Budapest, Magyarország
2015-
100 ha

Szolgáltatások
Portfóliómenedzsment
Nemzetközi tervpályázat
Tervezésmenedzsment
BIM koordináció
Üzemeltetési tanácsadás
Fenntarthatósági tanácsadás
BREEAM minősítés