Duna aréna

2015 márciusában hozott FINA döntés alapján, 2017 nyarán Magyarország rendezheti az úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó, és nyíltvízi világbajnokságot. A világbajnokság megrendezéséhez Magyarország vállalta, hogy 2017. március 15-ig megépít egy korszerű, XXI. századi követelményeknek megfelelő vízi komplexumot.

A Dagály úszókomplexum a Dagály strandfürdő területének északi részén épül. Az úszókomplexum a 2017-es világverseny megrendezése idején alapvetően két létesítményből áll össze: egy 5355 fő befogadóképességű alapépületből és egy ideiglenes lelátókat és kiszolgáló létesítményeket magában foglaló ideiglenes létesítményből. Az együttes létesítmény befogadóképessége bruttó 14 693 (mely a média és kommentátori állásoknál az általános néző helykövetelményének előírásokban előírt többszörösével növelt nézőszámot jelenti) fő.

Az alapépületet koncepcionális szinten úgy tervezte meg a Nemzeti Sportközpontok alkalmazásában álló komplex tervező csoport, hogy az ideiglenes létesítmények utólagos elbontása után is méltó ékköve legyen Budapestnek. Alapvető tervezési cél volt, hogy a tervezett végleges épület önmagában is ki tudja szolgálni a Magyar Úszó Szövetség, Magyar Vízilabda Szövetség, Magyar Szinkronúszó Szövetség, Magyar Műugró Szövetség igényeit, s mindemellett lehetőséget nyújtson a nagyközönség számára is mind a vízi sportok űzésére, mind pedig a létesítményben megvalósítható kikapcsolódásra (vízi torna, vízi aerobik, stb.). Természetesen az is cél volt, hogy ezen funkciók kiszolgálása mellett integrálódjon a Dagály Strandfürdő napi működésébe, így lehetőség van arra, hogy a Strandfürdő, illetve az Úszókomplexum látogató közönsége mind a két létesítményt együttesen tudja használni.

Hasonló projektek

Ügyfél
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Projektadatok
Budapest, Magyarország
2015-
32 700 m²

Szolgáltatások
Tervellenőrzés
Projektmenedzsment
Költségmenedzsment
Műszaki ellenőrzés