Budai Ciszterci Iskola Főhatóság és Kollégium

A ciszterci rend megbízására cégünknek egy régi épületet kell kiegészítenie egy új résszel. A projekt két ütemben valósul meg.

 

Az I. ütem keretén belül egy Iskolai Főhatóság, Kollégium I. és Kápolna Épületegyüttes kerül megvalósításra.  A területen található volt szanatórium épület részben elbontásra kerül. A megmaradó – felújításra kerülő – épületben kapnak helyet az iskolai főhatóság irodái a hozzátartozó kiszolgáló helyiségekkel.

Az épület bővítésében emelt szintű egyfős kollégiumi szobák kerülnek kialakításra, valamint közösségi területek lesznek elhelyezve. Az épületegyüttes részét képezi egy kb. 100 fő befogadású, nagy belmagasságú közösségi terem – kápolna. Ez alapvetően a szerzetesek és kollégiumi lakók hitéleti tevékenységét szolgálja. A három tömb egy belső használatú szerzetesi kerengőt zár körbe. Az épület pincéjében kiszolgáló helyiségek, gépészet és gépjármű tároló lesz kialakítva.

 

A II. ütemként megvalósuló épületrész 74 fő számára biztosít kollégiumi elhelyezést, kétágyas szobákban. Az épület földszintjén étterem, konyha, oktató termek lesznek kialakítva.  A második ütem pincéje az első üteméhez csatlakozik, szintén gépkocsi tárolót és kiszolgáló helyiségeket tartalmaz.

Ügyfél
Zirci Ciszterci Apátság

Projektadatok
Budapest, Magyarország
2018-
12 700 m²

Szolgáltatások
Tervezési program
Generáltervezés