logo

 

 

PM 4.0 – TECHNOLÓGIA & JÖVŐ

Projektmenedzsment Fórum 2018

Az Óbuda Group és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség szervezésében

 

Minden kedves ügyfelünknek, partnerünknek köszönjük a részvételt az Óbuda Group és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség által szervezett 2018. szeptember 18-i konferencián. Alább megtekinthetők az eseményről készült képek. Bízunk benne, hogy jövő évben is megtisztelnek részvételükkel és reméljük, hogy minél hamarabb lesz lehetőségünk találkozni.

 

 

Előadók: ILYA NIKITIN, Morgan Stanley
CHRISTOPH AUGUSTIN, ECE Projektmanagement
PHILIPP SPÄTH, Drees & Sommer
ÜVEGES ZOLTÁN, Artrea Consulting Kft.
DR. BAKONYI DÁNIEL, BME
Kiemelt témák: Hogyan szabja át a technológiai fejlődés az ingatlanpiacot?

 

Mik a bevásárlóközpontok építésének új trendjei és jövője?

 

Hogyan alkalmazzuk hatékonyan a lean designt?

 

Hogyan formálják át az épületeket az épületvillamosságban megjelenő új technológiák?

 

Milyen lehetőségei vannak és mikor érdemes épületfizikai szimulációkat használni?

Időpont: 2018. szeptember 18.
Helyszín: Budapest Music Center
H-1093 Budapest, Mátyás utca 8.
Előadások: magyar, angol nyelven szinkrontolmáccsal

 

 

PROGRAM

 

 

08:30 – 09:00 Regisztráció, kávé és frissítők
09:00 – 09:20 Köszöntő
Kálmán Péter, vezérigazgató, Óbuda-Újlak Zrt.
Cserna József, elnök, Magyar Projektmenedzsment Szövetség
09:20 – 09:40 „PropTech: Hogyan alakítják át az új technológiák az ingatlanpiacot”
Ilya Nikitin, igazgató, Morgan Stanley
09:45 – 10:05 „Új bevásárlóközpont átadások, sikeres koncepcionális trendek”
Christoph Augustin, nemzetközi ügyvezető igazgató – Ausztria és Magyarország, ECE Projektmanagement
10:10 – 10:30 Panelbeszélgetés
Ilya Nikitin, Christoph Augustin, moderátor: Kovács Nándor
10:30 – 11:15 Kávészünet
11:15 – 11:35 „Agilis tervezésmenedzsment – egy interdiszciplináris, kollaboráción alapuló megközelítés”
Philipp Späth, autóipari üzletágvezető, partner és ügyvezető igazgató, Drees & Sommer
11:40 – 12:00 „Fókuszban az elektron”
Üveges Zoltán, ügyvezető, Artrea Consulting Kft.
12:05 – 12:25 „Épületfizikai szimulációk a gyakorlatban”
Dr. Bakonyi Dániel, PhD, okl. építészmérnök, tudományos munkatárs,
BME Épületszerkezettani Tanszék
12:30 – 12:50 Panelbeszélgetés
Philipp Späth, Üveges Zoltán, Dr. Bakonyi Dániel, moderátor: Kovács Nándor
12:50 Zárszó

 

 

ELŐADÓK

 

 

ILYA NIKITIN
igazgató, Morgan Stanley

Ilya Nikitin a Morgan Stanley Real Estate Investing (MSREI) igazgatójaként dolgozik, különböző MSREI befektetésekért felelős Közép-Kelet-Európában és az Egyesült Királyságban egyaránt.  Ilya számos kereskedelmi, iroda, lakó és hotel befektetésben részt vett Európa-szerte, emellett több magyarországi Morgan Stanley ingatlanbefektetés megvalósítása is a nevéhez fűződik, mint például a MOM Park Bevásárlóközpont és a West End Business Center Budapesten. Ilya felsőfokú gazdasági tanulmányait az ESCP Europe-on végezte.

CHRISTOPH AUGUSTIN
nemzetközi ügyvezető igazgató – Ausztria és Magyarország, ECE Projektmanagement

Christoph Augustin ügyvezető igazgatóként dolgozik az ECE Projektmanagement Budapest Kft.-nél 2006 óta, a bécsi ECE Projektmanagement Austria GmbH-nál pedig 2011 óta, mindkét országban a fejlesztési üzletágért felel. 1993-tól kezdődően aktív résztvevője a németországi projektfejlesztéseknek. Bizottsági tagja az Osztrák Bevásárlóközpontok Szövetségének (ACSC – Austria Council of Shopping Centers) 2013 óta, 2013 és 2015 között a Tanácsadó Testület tagjaként, 2015 óta pedig az Igazgatói Tanács tagjaként tevékenykedik.

Christoph Augustin emellett az ECE dán leányvállalata, az Odense-i RGC Management A/S ügyvezető igazgatója volt 2013-2018 közt, nevéhez fűződik többek között a helyi leányvállalat létrehozása és a Rosengårdcentret bevásárlóközpont átalakítása.

Projektigazgatóként csapatával részt vettek a Shopping Center Adigeo kialakításában Veronában, ami 2017-ben nyitotta meg kapuit és amely az ECE első saját olaszországi projektje.

PHILIPP SPÄTH
autóipari üzletágvezető, partner és ügyvezető igazgató, Drees & Sommer

Philipp Späth a braunschweigi és stuttgarti egyetemeken folytatta felsőfokú tanulmányait, majd építészeti irodáknál, ipari épületek tervezőjeként kezdte meg szakmai pályafutását, 2008 óta pedig a Drees & Sommernél dolgozik. 2012-től Philipp felel az autóipari szektorért a cégnél, 2015-től társult partner, 2018-tól partner a Drees & Sommer Csoportnál és ügyvezető igazgató a stuttgarti Drees & Sommernél. Philipp szakértelme kiterjed az új szolgáltatások és építési modellek kialakítására, a nagyléptékű hazai és nemzetközi projektek lebonyolítására, komplex és nagyszabású autóipari projektek menedzselésére, ütemezésére és kontrollingjára. Nevéhez számos projekt fűződik, többek között az új Volkswagen AG összeszerelő üzem Września-ban, a győri Audi gyár bővítése és az új kecskeméti Mercedes-Benz gyár kialakítása.

ÜVEGES ZOLTÁN
ügyvezető, Artrea Consulting Kft.

Üveges Zoltán okleveles villamosmérnök egyetemi tanulmányait követően a Hoffmeister Leuchten GmbH világítástechnikai cég alkalmazottjaként dolgozott, majd 2005-től a Kelevill-FZ Kft. villamos tervező és mérnöki tanácsadó cég társtulajdonosa volt. 2012-ben megalapította az Artrea Consulting Kft. komplex épületvillamossági tervező irodát, melyet azóta Magyarország egyik vezető irodájává fejlesztett. Zoltán projektspektruma rendkívül széles, hozzá köthető többek között az összes magyarországi Árkád bevásárlóközpont, számtalan gyárépület (Ibiden, Samsung, Audi, Mercedes-Benz, ZF Lenksysteme, Thyssen-Krupp, stb.), különböző sportkomplexumok (Groupama Aréna, Videoton Stadion, stb.) és olyan szállodák, mint a Four Seasons Gresham Palace Hotel, a Hilton West End, az Ibis Airport vagy a Clark Hotel.

DR. BAKONYI DÁNIEL
PhD, okl. építészmérnök, tudományos munkatárs, BME Épületszerkezettani Tanszék

Dr. Bakonyi Dániel okleveles építészmérnök 2017-ben szerzett PhD fokozatot és jelenleg tudományos munkatársként dolgozik a BME Épületszerkezettani Tanszékén. Tanulmányai során köztársasági ösztöndíjban is részesült, illetve elnyerte az OEAD (Österreichischer Austauschdienst) Ernst Mach kutatói ösztöndíjat, amely keretében 4 hónapos kutatómunkát végezhetett a TU Wien épületfizikai laborjában.

Dániel nevéhez számos hazai és nemzetközi publikáció fűződik és több területen folytatott kutatásokat is, például a kéthéjú történeti ablakok higrotermikus modellezéséről, a belső oldali hőszigetelésekről és a transzportfolyamatok numerikus modellezéséről. A tudományos kutatómunka mellett előadóként és konzulensként is tevékenykedik az egyetemen.

Konferencia 2019