logo

 

 

NAGYBERUHÁZÁSOK SIKERES MEGVALÓSÍTÁSA

Projektmenedzsment Fórum 2016

 

Minden kedves ügyfelünknek, partnerünknek köszönjük a részvételt az Óbuda Group és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség által szervezett 2016. szeptember 21-i konferencián. Alább megtekinthetők az eseményről készült képek, illetve letölthető az elhangzott előadások anyaga. Bízunk benne, hogy jövő évben is megtisztelnek részvételükkel és reméljük, hogy minél hamarabb lesz lehetőségünk találkozni.

 

 

 

 

Előadók: Maximilian Grauvogl, ügyvezető, az Igazgatóság elnöke,
Obermeyer Planen+Beraten GmbH
SOU FUJIMOTO, Sou Fujimoto Architects alapítója
Dr. Zsoldos Zoltán Ferenc, ügyvezető partner, Consolidus Kft.;
projektvezető, Magyar Telekom
Schőmer Norbert, vezérigazgató-helyettes, Wing Zrt.
Dr. Fekete István, tudományos főmunkatárs,
Budapesti Corvinus Egyetem; ügyvezető, Szigmaszerviz Kft.
Időpont: 2016. szeptember 21.
Helyszín: Continental Hotel Budapest
H-1074 Budapest, Dohány utca 42–44.
Regisztráció: szeptember 9-ig a konferencia@obudagroup.hu e-mail címen
Előadások: magyar, angol nyelven szinkrontolmáccsal

PROGRAM

1. NAGYBERUHÁZÁSOK PROJEKTMENEDZSMENTJE

 

08:30 – 09:00 Érkezés, regisztráció
09:00 – 09:15 Köszöntő
Cserna József, elnök, Magyar Projektmenedzsment Szövetség;
ügyvezető, Expertive Kft.
Kálmán Péter, vezérigazgató, Óbuda-Újlak Zrt.
09:15 – 09:45 „A reformbizottság jelentése az építési nagyprojektekről”
– komplex projektek költséghatékony, ütemterv szerinti és
hatékony megvalósítása a németországi gyakorlatban
Maximilian Grauvogl,
Obermeyer Planen+Beraten GmbH
09:45 – 10:05 Építési projektek kockázatmenedzsmentje
Dr. Fekete István, Budapesti Corvinus Egyetem,
Szigmaszerviz Kft.
10:05 – 10:35 Tokióból a világ körül – a Sou Fujimoto Architects nemzetközi projektjei
Sou Fujimoto, Sou Fujimoto Architects
10:35 – 11:00 Panelbeszélgetés
Maximilian Grauvogl, Dr. Fekete István, Sou Fujimoto
11:00 – 11:45 Kávészünet

 

2. TELEKOM SZÉKHÁZ IRODAHÁZ-FEJLESZTÉS

 

11:45 – 11:55 Bevezető: Magyarország legnagyobb irodaprojektje
Péter Zsolt, igazgató, Óbuda-Újlak Zrt.
11:55 – 12:20 Bérlői szemmel: BTS székházprojekt egy prudens, dinamikus nagyvállalatban
Dr. Zsoldos Zoltán Ferenc, Consolidus Kft., Magyar Telekom
12:20 – 12:40 A projekt a fejlesztő szempontjából
Schőmer Norbert, WING Zrt.
12:40 – 13:00 Panelbeszélgetés
Dr. Zsoldos Zoltán Ferenc, Schőmer Norbert, Péter Zsolt

 

ELŐADÓK

 

maxi

MAXIMILIAN GRAUVOGL
ügyvezető, az Igazgatóság elnöke, Obermeyer Planen+Beraten GmbH

Maximilian Grauvogl 1975-ben diplomázott a Müncheni Műszaki Egyetem vegyészmérnöki karán, majd 1981-ben szerezte meg másoddiplomáját építőmérnöki területen. 1981 óta az Obermeyer Planen+Beraten GmbH-nál dolgozik Münchenben, 2001 óta a cég elnöke, 2007 óta pedig a tulajdonosa. Az Obermeyer cégcsoport Németország egyik legnagyobb független mérnöki-tanácsadó vállalata. A cégcsoport világszerte számos leányvállalattal rendelkezik és több mint 1300 munkavállalót foglalkoztat.

2013-ban Dr. Peter Ramsauer a közlekedésért, építésügyért és városfejlesztésért felelős miniszter felkérte szakértőnek Grauvogl urat a németországi építési nagyprojektek megvalósítását vizsgáló reformbizottságba. Kétéves munkája során a 35 szakemberből álló bizottság célja egy kézikönyv kidolgozása volt, mely rámutat az elmúlt évek állami építési projektjeinek problémáira, és útmutatást ad a nagyberuházások ütemterv szerinti és költséghatékony megvalósításához. Ez a könyv az ún. „Kék Könyv”, mely a PMSZ fordításában már magyarul is elérhető.

sou

SOU FUJIMOTO
Sou Fujimoto Architects alapítója

Sou Fujimoto 1971-ben született Hokkaidoban. 1994-ben diplomázott a Tokiói Egyetem Építész karán, majd 2000-ben megalapította saját irodáját, a Sou Fujimoto Architects-et. 2014-ben a Wall Street Journal a világ leginnovatívabb építészének nevezte és neki ítélte a „The Wall Street Journal Architecture Innovator Award” elnevezésű díjat. 2013-ban ő volt a legfiatalabb építész, akit meghívtak a nyári pavilonra, a „Serpentine Gallery”- re Londonba. 2012-ben részt vett a „Japan Pavilion in the International Architecture” kiállításon – a „La Biennale di Venezia” rendezvényen, ahol az arany oroszlány díjat az ő alkotásának ítélték.

Világszerte számos szakmailag elismert díjazott munka kötődik a nevéhez, így a 2011-es „Taiwan Tower” és „Beton Hala Waterfront Center”, valamint a 2006-os „AR Awards” fődíja (Pszichiátriai Rehabilitációs Gyermekközpont). Kiemelkedő projektjei: Serpentine Gallery Pavilion (2013), House NA (2011), Musashino Art University Museum & Library (2010), Final Wooden House (2008), House N (2008). Magyarországon a Liget Budapest projekt részeként a Magyar Zene Házát tervezi.
Fotó: David Vintiner

zsoldos

DR. ZSOLDOS ZOLTÁN FERENC
ügyvezető partner, Consolidus Kft.; projektvezető, Magyar Telekom

Zsoldos Zoltán Ferenc diplomáit az Oxford Brookes University-n, illetve az ELTE-n szerezte. 18 éve üzleti tanácsadó. 4 évig az Accenture vezető tanácsadója, illetve menedzsere volt, majd tapasztalt kollégáival közösen megalapították saját tanácsadó cégüket, a Consolidus Kft.-t, melynek ügyvezető partnere.

Tanácsadási tevékenységének fókusza a stratégiaalapú működésoptimalizálás, folyamat- és szervezetfejlesztés a központi támogató funkciók területén, elsősorban nagyvállalatoknál. A nagyvállalati ingatlangazdálkodás (CREM) kérdéseivel 2003 óta foglalkozik behatóan, az ország legnagyobb székházprojektjének (Magyar Telekom) a kezdetektől vezető tanácsadója. Tanácsadói karrierjét megelőzően a GE Tungsram középvezetője, előtte pedig a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézetének tudományos főmunkatársa volt.

schomer

SCHŐMER NORBERT
vezérigazgató-helyettes, Wing Zrt.

Schőmer Norbert közgazdász és építészmérnöki végzettséggel rendelkezik, tagja az RICS-nek, 1994 óta dolgozik az ingatlanszakmában. 2014-ben csatlakozott vezérigazgató-helyettesi pozícióban a Wing Zrt.-hez, ahol az irodaportfolió hatékony és strukturált hasznosításáért, az irodafejlesztési tevékenység irányításáért és az előkészítés alatt álló nagy volumenű fejlesztési projektekért felel.

Korábban az AIG/Lincoln magyarországi ügyvezető igazgatója volt, ezt megelőzően több mint 10 évig a vállalat fejlesztési igazgatójaként a cég jelentős hazai beruházásait irányította. Külföldi tapasztalatra tett szert Horvátországban, Szerbiában és Spanyolországban, ahol irodaház projektek felkutatásán, illetve logisztikai projektek újrastrukturálásán dolgozott. Jelentősebb projektjei: Magyar Telekom székház, V17, A66, Haller Gardens, Market Central Ferihegy és Airport Business Park.

fekete

DR. FEKETE ISTVÁN
tudományos főmunkatárs, Budapesti Corvinus Egyetem; ügyvezető, Szigmaszerviz Kft.

Fekete István okleveles gépészmérnök, német-magyar szakfordító és gazdasági mérnök. 2001-ben doktori címet szerzett egy újszerű kockázatmenedzsment modell kifejlesztésével. Számos hazai és nemzetközi publikációja van, valamint részt vett az MSZ ISO 31000:2015 nemzetközi kockázatmenedzsment szabvány kifejlesztésében is.

Aktív projektmenedzser és kockázatmenedzser, Magyarország egyik vezető kockázatmenedzsment tanácsadó cégének, a SzigmaSzervíz Kft.-nek a tulajdonosa. Számos projekt sikeréhez külső szakértőként vagy tanácsadóként járult hozzá. Kiemelt szakterülete az építési projektek kockázatmenedzsmentje. 2008 óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanít a Stratégia és Projektvezetés Tanszéken tudományos kutatómunkatársként, majd ezt követően tudományos főmunkatársként.

cserna

CSERNA JÓZSEF
elnök, Magyar Projektmenedzsment Szövetség; ügyvezető, Expertive Kft.

Cserna József 1985-ben az ELTE programtervező matematikus szakán végzett. Azóta több hazai és külföldi cégnél töltött be vezető pozíciót: Paksi Atomerőmű, Bechtel, Budapesti Értéktőzsde, Synergon, Eurobroadband, Expertive. Több évet töltött az USA-ban és dolgozott több nyugat-európai országban komplex nagyberuházási és IT projekteken.

Fő területei: vezetői tanácsadás, projektkultúra-fejlesztés, szervezetfejlesztés. 2001-ben alapította meg az Expertive Kft.-t, amely mint független tanácsadó cég a portfólió-, program- és projektmenedzsment területén tevékenykedik. 2003-ban Magyarországon először szerezte meg az International Project Management Association nemzetközi minősítő rendszerében a legmagasabb, IPMA A szintet jelentő „Projektekigazgató” címet. 2005 óta a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke.

Konferencia 2017