logo

 

 

GLOBÁLIS TUDÁS, LOKÁLIS KIHÍVÁSOK

Projektmenedzsment Fórum 2017

Az Óbuda Group és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség szervezésében

 

Minden kedves ügyfelünknek, partnerünknek köszönjük a részvételt az Óbuda Group és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség által szervezett 2017. szeptember 26-i konferencián. Alább megtekinthetők az eseményről készült képek, illetve letölthető az elhangzott előadások anyaga. Bízunk benne, hogy jövő évben is megtisztelnek részvételükkel és reméljük, hogy minél hamarabb lesz lehetőségünk találkozni.

 

 

Előadók: STEPHEN WELLS, Mace Group
KERSTEN BACHMANN, Takata EMEA Operations Airbag & Electronic
ZOBOKI GÁBOR, ZDA-Zoboki Építésziroda
SZALAY JÁNOS, Audi Hungaria Zrt.
FLORIAN FROTSCHER, Make Architects
Kiemelt témák: Magyarországi építési nagyprojektek nemzetközi perspektívából, nemzetközi építési nagyprojektek magyar perspektívából

 

Mik a magyarországi projektmegvalósítás különleges kihívásai a régiós, európai és globális keretekhez képest?

 

Magyar építészként, mérnökként mik a siker kulcsai külföldön?

 

Hogyan alkalmazható a globális tudás az eltérő helyi sajátosságok között?

Időpont: 2017. szeptember 26.
Helyszín: Budapest Music Center
H-1093 Budapest, Mátyás utca 8.
Előadások: magyar, angol nyelven szinkrontolmáccsal

PROGRAM

 

 

08:30 – 09:00 Regisztráció, kávé és frissítők
09:00 – 09:20 Köszöntő
Kálmán Péter, vezérigazgató, Óbuda-Újlak Zrt.
Cserna József, elnök, Magyar Projektmenedzsment Szövetség
09:20 – 09:40 „Átfogó fejlesztési programok és hatásuk a projektmenedzsmentre”
Stephen Wells RIBA, igazgató, Public Sector Programmes, Mace Group
09:45 – 10:05 „Egy autóipari beruházási projekt sikertörténete Magyarországon”
Kersten Bachmann, igazgató, EMEA Operations Airbag & Electronic; ügyvezető, Takata Safety Systems Hungary Kft.
10:10 – 10:30 Panelbeszélgetés
Stephen Wells, Kersten Bachmann, Florian Frotscher, moderátor: Kovács Nándor
10:30 – 11:15 Kávészünet
11:15 – 11:35 „…süket építészek, vak akusztikusok…”
Zoboki Gábor DLA habil., igazgató, vezető építész, ZDA-Zoboki Építésziroda
11:40 – 12:00 „Fókuszban a kommunikáció – az Audi új ingolstadti adminisztrációs épülete”
Szalay János, vezető, Építészeti Tervezés, Audi Hungaria Zrt.
12:05 – 12:25 „Az építész: idegen”
Florian Frotscher, partner, Make Architects
12:30 – 12:50 Panelbeszélgetés
Zoboki Gábor, Szalay János, Kálmán Péter, moderátor: Kovács Nándor
12:50 Zárszó

 

 

ELŐADÓK

 

 

STEPHEN WELLS RIBA
igazgató, Public Sector Programmes, Mace Group

Stephen Wells építészmérnök több mint 25 éves pályafutása alatt számos nagyléptékű fejlesztést vezetett, melyek közül kiemelkednek a 2012-es nyári olimpiai játékok versenyhelyszíneinek megvalósításához és utóhasznosításához kapcsolódó projektek. Ezek során a versenyhelyszínek tervezéséért és engedélyezéséért felelős portfóliómenedzsment vezető szerepét töltötte be, valamint programigazgatója volt a Queen Elizabeth Olimpiai Park olimpiát követő utóhasznosításának.

Jelenleg egy 1,3 milliárd font összköltségű projektportfóliót vezet, melynek keretében Egyesült Királyság-szerte megújításra és bővítésre kerül a börtönállomány, biztosítva, hogy elegendő férőhely álljon rendelkezésre, illetve a rabok megfelelő körülmények között élhessenek.
Stephen a közelmúltban az Óbuda Group-pal együtt közreműködött Budapest 2024-es nyári olimpiai pályázatának előkészítésében.

KERSTEN BACHMANN
igazgató, EMEA Operations Airbag & Electronic; ügyvezető, Takata Safety Systems Hungary Kft.

Kersten Bachmann tizennyolc éve, 1999-től dolgozik a Takata Corporation-nél. Projektmenedzserként kezdte pályafutását, majd nagyszerű karriert befutva jelenleg a cégcsoport légzsák- és elektronikai üzletágának európai igazgatójaként dolgozik. Ebben a pozíciójában meghatározó szerepet játszott a vállalat legutóbbi, miskolci beruházásához kapcsolódó előkészítési és döntési folyamatban. A cégcsoport 68,3 millió eurót fektetett be az új gyárba, a vállalat 25 ha nagyságú területén mintegy 60 000 m² beépített csarnokrendszer épült. Az új létesítmény a termékfejlesztés, tesztelés és minőségellenőrzés területén is csúcstechnológiát képvisel.

ZOBOKI GÁBOR DLA HABIL.
igazgató, vezető építész, ZDA-Zoboki Építésziroda

Zoboki Gábor Príma Primissima-, Ybl Miklós- és többszörös Pro Architectura-díjas építész. 1997-ben megalapított építészirodája hazai és nemzetközi piacokon egyaránt kiemelkedő sikerességgel tevékenykedik. Munkamódszerére a komplex megközelítés jellemző, figyelembe véve a várostervezés és az építészet összefüggéseit.

Nevéhez fűződik több kulturális központ, iroda- és lakóépület tervezése, úgy mint a „FIABCI Prix d’Excellence 2006” díjas Művészetek Palotája, a számos díjat elnyert Richter Gedeon Gyógyszergyár Kémiai Kutatóépülete, a Telenor Székház Törökbálinton és Kína Shenzhen városában megépült Nanshan Kulturális- és Sportközpont és Művészeti Múzeum. Egyetemi tanár a Pécsi Tudományegyetemen, emellett vizsgabizottsági tag a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, alelnöke a Magyar Építőművészek Szövetségének. Nevéhez számos tanulmány, előadás és publikáció fűződik.

SZALAY JÁNOS
vezető, Építészeti Tervezés, Audi Hungaria Zrt.

Szalay János építészmérnök 2000-ben még pályakezdő mérnökként csatlakozott az Audi Hungaria Zrt-hez, majd közel egy évtized és számos sikeres beruházás után 2009-től a teljes győri gyárterületen megvalósuló beruházásokért felelős építészeti vezetőnek nevezték ki. Egy kivételes megbízás keretében 2013-tól az ingolstadti anyacégnél töltött 3 évet, ahol egy izgalmas, 100 000 négyzetméteres új irodakomplexum építésének projektvezetői feladatát látta el. Az Audi Hungaria Zrt-nél eltöltött 17 éve alatt a gyár területe több mint 300 hektárral nőtt, a beépített bruttó alapterület pedig közel 800 000 négyzetméterrel lett nagyobb.

János célja és missziója, hogy az Audi Hungaria Zrt. példát mutasson a jelen és a jövő gyárainak innovatív, fenntartható, gazdaságos tervezésében, építésében és üzemeltetésében, kiváló alapokat és hátteret szolgáltatva ezzel prémium autóik gyártásához.

FLORIAN FROTSCHER
partner, Make Architects

A Make eredetileg londoni székhelyű, immár nemzetközi, többszörös díjnyertes építésziroda, ars poetica-ja a lehető legjobb épületeket és tereket tervezni a világon mindenhol. Az irodát a Foster and Partnersből kivált Ken Shuttleworth alapította 2004-ben, ma már három irodával – London, Hongkong, Sydney – működnek, több mint 150 tervezővel.

Florian 2006-ban csatlakozott a Make csapatához, és azóta megannyi nagyléptékű iroda- és vegyes funkciójú fejlesztési projekt tervezési munkáját irányította. Több díjazott projekt tervezése fűződik a nevéhez, így a genfi HSBC Privátbank központjának átfogó rehabilitációja, emellett világszerte számos nagypresztízsű építészeti tervpályázatban vezette a Make csapatát sikerrel, például Németországban, Svájcban vagy Iránban. Jelenleg az Árpád-híd pesti hídfőjénél épülő Agora Budapest irodakomplexum, illetve egy pozsonyi irodaépület tervezésén dolgozik.

Konferencia 2018