logo

 

 

GLOBÁLIS TUDÁS, LOKÁLIS KIHÍVÁSOK

Projektmenedzsment Fórum 2017

Az Óbuda Group és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség szervezésében

 

Minden kedves ügyfelünknek, partnerünknek köszönjük a részvételt az Óbuda Group és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség által szervezett 2017. szeptember 26-i konferencián. Alább megtekinthetők az eseményről készült képek, illetve letölthető az elhangzott előadások anyaga. Bízunk benne, hogy jövő évben is megtisztelnek részvételükkel és reméljük, hogy minél hamarabb lesz lehetőségünk találkozni.

 

 

Letölthető előadásanyagok:

Stephen Wells prezentációja

Szalay János prezentációja

Florian Frotscher prezentációja

 

Előadók: STEPHEN WELLS, Mace Group
KERSTEN BACHMANN, Takata EMEA Operations Airbag & Electronic
ZOBOKI GÁBOR, ZDA-Zoboki Építésziroda
SZALAY JÁNOS, Audi Hungaria Zrt.
FLORIAN FROTSCHER, Make Architects
Kiemelt témák: Magyarországi építési nagyprojektek nemzetközi perspektívából, nemzetközi építési nagyprojektek magyar perspektívából

 

Mik a magyarországi projektmegvalósítás különleges kihívásai a régiós, európai és globális keretekhez képest?

 

Magyar építészként, mérnökként mik a siker kulcsai külföldön?

 

Hogyan alkalmazható a globális tudás az eltérő helyi sajátosságok között?

Időpont: 2017. szeptember 26.
Helyszín: Budapest Music Center
H-1093 Budapest, Mátyás utca 8.
Előadások: magyar, angol nyelven szinkrontolmáccsal

PROGRAM

 

 

08:30 – 09:00 Regisztráció, kávé és frissítők
09:00 – 09:20 Köszöntő
Kálmán Péter, vezérigazgató, Óbuda-Újlak Zrt.
Cserna József, elnök, Magyar Projektmenedzsment Szövetség
09:20 – 09:40 „Átfogó fejlesztési programok és hatásuk a projektmenedzsmentre”
Stephen Wells RIBA, igazgató, Public Sector Programmes, Mace Group
09:45 – 10:05 „Egy autóipari beruházási projekt sikertörténete Magyarországon”
Kersten Bachmann, igazgató, EMEA Operations Airbag & Electronic; ügyvezető, Takata Safety Systems Hungary Kft.
10:10 – 10:30 Panelbeszélgetés
Stephen Wells, Kersten Bachmann, Florian Frotscher, moderátor: Kovács Nándor
10:30 – 11:15 Kávészünet
11:15 – 11:35 „…süket építészek, vak akusztikusok…”
Zoboki Gábor DLA habil., igazgató, vezető építész, ZDA-Zoboki Építésziroda
11:40 – 12:00 „Fókuszban a kommunikáció – az Audi új ingolstadti adminisztrációs épülete”
Szalay János, vezető, Építészeti Tervezés, Audi Hungaria Zrt.
12:05 – 12:25 „Az építész: idegen”
Florian Frotscher, partner, Make Architects
12:30 – 12:50 Panelbeszélgetés
Zoboki Gábor, Szalay János, Kálmán Péter, moderátor: Kovács Nándor
12:50 Zárszó

 

 

ELŐADÓK

 

 

STEPHEN WELLS RIBA
igazgató, Public Sector Programmes, Mace Group

STEPHEN WELLS RIBA
igazgató, Public Sector Programmes, Mace Group

Stephen Wells építészmérnök több mint 25 éves pályafutása alatt számos nagyléptékű fejlesztést vezetett, melyek közül kiemelkednek a 2012-es nyári olimpiai játékok versenyhelyszíneinek megvalósításához és utóhasznosításához kapcsolódó projektek. Ezek során a versenyhelyszínek tervezéséért és engedélyezéséért felelős portfóliómenedzsment vezető szerepét töltötte be, valamint programigazgatója volt a Queen Elizabeth Olimpiai Park olimpiát követő utóhasznosításának.

Jelenleg egy 1,3 milliárd font összköltségű projektportfóliót vezet, melynek keretében Egyesült Királyság-szerte megújításra és bővítésre kerül a börtönállomány, biztosítva, hogy elegendő férőhely álljon rendelkezésre, illetve a rabok megfelelő körülmények között élhessenek.
Stephen a közelmúltban az Óbuda Group-pal együtt közreműködött Budapest 2024-es nyári olimpiai pályázatának előkészítésében.

KERSTEN BACHMANN
igazgató, EMEA Operations Airbag & Electronic; ügyvezető, Takata Safety Systems Hungary Kft.

KERSTEN BACHMANN
igazgató, EMEA Operations Airbag & Electronic; ügyvezető, Takata Safety Systems Hungary Kft.

Kersten Bachmann tizennyolc éve, 1999-től dolgozik a Takata Corporation-nél. Projektmenedzserként kezdte pályafutását, majd nagyszerű karriert befutva jelenleg a cégcsoport légzsák- és elektronikai üzletágának európai igazgatójaként dolgozik. Ebben a pozíciójában meghatározó szerepet játszott a vállalat legutóbbi, miskolci beruházásához kapcsolódó előkészítési és döntési folyamatban. A cégcsoport 68,3 millió eurót fektetett be az új gyárba, a vállalat 25 ha nagyságú területén mintegy 60 000 m² beépített csarnokrendszer épült. Az új létesítmény a termékfejlesztés, tesztelés és minőségellenőrzés területén is csúcstechnológiát képvisel.

ZOBOKI GÁBOR DLA HABIL.
igazgató, vezető építész, ZDA-Zoboki Építésziroda

ZOBOKI GÁBOR DLA HABIL.
igazgató, vezető építész, ZDA-Zoboki Építésziroda

Zoboki Gábor Príma Primissima-, Ybl Miklós- és többszörös Pro Architectura-díjas építész. 1997-ben megalapított építészirodája hazai és nemzetközi piacokon egyaránt kiemelkedő sikerességgel tevékenykedik. Munkamódszerére a komplex megközelítés jellemző, figyelembe véve a várostervezés és az építészet összefüggéseit.

Nevéhez fűződik több kulturális központ, iroda- és lakóépület tervezése, úgy mint a „FIABCI Prix d’Excellence 2006” díjas Művészetek Palotája, a számos díjat elnyert Richter Gedeon Gyógyszergyár Kémiai Kutatóépülete, a Telenor Székház Törökbálinton és Kína Shenzhen városában megépült Nanshan Kulturális- és Sportközpont és Művészeti Múzeum. Egyetemi tanár a Pécsi Tudományegyetemen, emellett vizsgabizottsági tag a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, alelnöke a Magyar Építőművészek Szövetségének. Nevéhez számos tanulmány, előadás és publikáció fűződik.

SZALAY JÁNOS
vezető, Építészeti Tervezés, Audi Hungaria Zrt.

SZALAY JÁNOS
vezető, Építészeti Tervezés, Audi Hungaria Zrt.

Szalay János építészmérnök 2000-ben még pályakezdő mérnökként csatlakozott az Audi Hungaria Zrt-hez, majd közel egy évtized és számos sikeres beruházás után 2009-től a teljes győri gyárterületen megvalósuló beruházásokért felelős építészeti vezetőnek nevezték ki. Egy kivételes megbízás keretében 2013-tól az ingolstadti anyacégnél töltött 3 évet, ahol egy izgalmas, 100 000 négyzetméteres új irodakomplexum építésének projektvezetői feladatát látta el. Az Audi Hungaria Zrt-nél eltöltött 17 éve alatt a gyár területe több mint 300 hektárral nőtt, a beépített bruttó alapterület pedig közel 800 000 négyzetméterrel lett nagyobb.

János célja és missziója, hogy az Audi Hungaria Zrt. példát mutasson a jelen és a jövő gyárainak innovatív, fenntartható, gazdaságos tervezésében, építésében és üzemeltetésében, kiváló alapokat és hátteret szolgáltatva ezzel prémium autóik gyártásához.

FLORIAN FROTSCHER
partner, Make Architects

FLORIAN FROTSCHER
partner, Make Architects

A Make eredetileg londoni székhelyű, immár nemzetközi, többszörös díjnyertes építésziroda, ars poetica-ja a lehető legjobb épületeket és tereket tervezni a világon mindenhol. Az irodát a Foster and Partnersből kivált Ken Shuttleworth alapította 2004-ben, ma már három irodával – London, Hongkong, Sydney – működnek, több mint 150 tervezővel.

Florian 2006-ban csatlakozott a Make csapatához, és azóta megannyi nagyléptékű iroda- és vegyes funkciójú fejlesztési projekt tervezési munkáját irányította. Több díjazott projekt tervezése fűződik a nevéhez, így a genfi HSBC Privátbank központjának átfogó rehabilitációja, emellett világszerte számos nagypresztízsű építészeti tervpályázatban vezette a Make csapatát sikerrel, például Németországban, Svájcban vagy Iránban. Jelenleg az Árpád-híd pesti hídfőjénél épülő Agora Budapest irodakomplexum, illetve egy pozsonyi irodaépület tervezésén dolgozik.

Korábbi konferenciák:
Projektmenedzsment Fórum 2016