Mercedes-Benz Karosszériaüzem bővítése

Az Óbuda Group részt vesz a kecskeméti Mercedes gyár bővítésében. A projekt építtetője a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., cégünk megbízó partnere az Obermeyer Planen + Beraten GmbH. A már meglévő épületet mintegy 100 000 m² új területtel bővítik ki, az így létrejövő csarnok összesen 214 600 m² alapterületű lesz. Az új gyárépület funkciója karosszériák részegységeinek gyártása és raktározás lesz. A projekt során az Óbuda Group generáltervezési és költségmenedzsment feladatokat lát el.

 

A „pilot-project”-nek számító technológiákat felvonultató csarnok építésének projektje több szempontból is különleges: az épület nagy mérete, a szűkös határidők és a soktagú megbízói szakértői teammel, a nemzetközi tervezőcsapattal való együttműködés mind kihívást jelentenek.

 

A gyár kapcsán sikeresen elvégzett korábbi cégcsoportos lebonyolítói és műszaki ellenőri, tervellenőrzési tevékenység, és ebből eredően az Óbuda Group hely- és projektismerete a projekt során előnyt jelent. A jogerős építési engedély határozatot a kecskeméti Járási Hivatal kiadta, ezzel a jelentős mértékű fejlesztés kivitelezési munkáinak megkezdése elől építésjogi szempontból minden akadály elhárult.

Hasonló projektek

Akácliget Speciális Raktár

Gyál

Harman gyár

Pécs

TPA Strabag betonlabor

Budapest
Ügyfél
Obermeyer

Projektadatok
Kecskemét, Magyarország
2015-
100 000 m²

Szolgáltatások
Építészeti tervezés
Költségmenedzsment